ACTUALITATE

4 Aprilie -Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân

Last Updated on aprilie 4, 2024 by Erceanu Ileana

Ziua de 4 Aprilie nu a fost aleasă întâmplător, fiind la o distanță de 6 luni de Ziua mondială a animalelor, marcată la data de 4 Octombrie.

Această zi a fost aleasă în cadrul Conferinței Naționale din Olanda, dedicată animalelor fără stăpân, în anul 2010.  Pe 4 aprilie sărbătorim Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân. În 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale a animalelor, din 4 octombrie.

Sloganul Mars Petcare România este „Adoptă, nu cumpăra”. În 2022, asociația spunea că 78% dintre gospodăriile din România au un animal de companie. Dintre acestea, 57% au acasă un cățel și 45% o pisică.

Cred că mulţi privesc un animal fără stăpân ca pe o mare bătaie de cap. Dar acestea sunt ființe reale care duc vieți incredibil de brutale și dureroase. Și este în mare parte din cauza lucrurilor pe care noi, oamenii le-am făcut. Ajutorul poate fi oferit de fiecare dintre noi. Printre manifestările organizate pe 4 aprilie se numără acțiuni de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân, încurajarea adopțiilor şi găsirea de soluții împreună cu autoritățile locale. În multe oraşe din ţară au loc, şi anul acesta, târguri şi campanii care au drept scop înbunătăţirea vieţii animalelor fără stăpân.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button