Actele necesare pentru ajutorul de încălzire 2022-2023
Last Updated on octombrie 3, 2022 by Erceanu Ileana
Cine poate primi ajutorul de încălzire oferit în acest an printr-un program guvernamental, unde se depun cererile și ce sume se acordă de la bugetul de stat.
Termenul pentru cererea la ajutorul de încălzire este până la data de 15 octombrie la nivel național. Cei care beneficiaza de acest ajutor de incalzire se pot adresa Primăriilor de care aparțin pentru depunerea cererilor aflându-se în curs de derulare ce se încheie pe 15 octombrie.
Beneficiarii pot depune la Primărie până la 15 octombrie o cerere , iar la completarea formularului, titularul are obligația de a menționa corect componența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute.
Plățile vor acoperi o subvenție lunară care se va plăti în perioada 1 noiembrie 2022 și 31 martie 2023. Subvenția pentru încălzirea locuinței se plătește diferit, în funcție de venitul mediu lunar pe familie sau al persoanei singure.
Pot cere ajutorul de încălzire pentru sezonul rece familiile care au venituri nete lunare mai mici de 1.386 de lei pe fiecare membru sau persoanele singure care câștigă pe lună până în 2.053 de lei. Ajutorul pentru încălzire se acordă numai pentru o singură locuință, respectiv pentru locuința de domiciliu sau, după caz, de reședință.
Dosarul pentru subvenția la încălzire trebuie să conțină următoatele:
– Adeverință registrul agricol
– Copii documente pentru toți membrii familiei
– Adeverință de salariat, cu venitul net sau cupon de pensie
– O factură de curent recent
Cine nu poate lua ajutorul
Proprietarii care au mai multe case;
– Beneficiarii care dețin mai mult de 0,20 ha teren intravilan și lucrează mai mult de 0,09 ha solar
– Beneficiarii vreunei măsuri UE
– Deținătorii de bani în conturi mai mult de 3.000 lei
– Cei care dețin 2 autoturisme, 1 tractor sau 1 autoutilitară/combină autopropulsată;
– Cei care dețin utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale;
– Cei care dețin utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric;
– Cei care dețin suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depășeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.