EVENIMENT

Adio PRIMARUL STOICA, bun venit PENALUL STOICA!

Last Updated on aprilie 4, 2024 by Romeo Crismaru

Inculpatul STOICA MARIUS SIMION a devenit de astăzi ISTORIE și a devenit, totodată, PENALUL STOICA. A fost condamnat la închisoare cu suspendare și nu mai poate candida. Orșova are, de azi, o șansă de a renaște! Spitalul a scăpat de presiuni!

Stoica Marius Simion, inculpatul care a ocupat, timp de apropae 8 ani, funcția de primar al municipiului Orșova, omul care a chinuit Spitalul Municipal și care a majorat ilegal taxele și impozitele orșovenilor, plus alte năzbâtii, a fost aruncat astăzi de Curtea de Apel din Craiova la lada de gunoi a istoriei. Nu mai poate fi nici primar, nici consilier și nici măcar el însuși! Inculpatul STOICA MARIUS SIMION a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 2 ani.

Complementar, PENALUL STOICA MARIUS SIMION nu mai are voie să fie ales, deci nu mai poate candida pentru un nou mandat. De asemenea, PENALUL FOST PRIMAR AL ORȘOVEI este obligat să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Orșova, iar gurile rele spun că el va lucra la Spitalul Municipal, unde Adrian Cican abia îl așteaptă să spargă lemne pentru centrala spitalului.

Culmea ironiei este faptul că STOICA MARIUS SIMION nu a fost caondamnat pentru vreo mare fraudă, ci pentru o biată găinărie în valoare de puțin peste 1.000 de lei. Mai exact, marele primar de Orșova s-a bucurat să folosească un ordin de deplasare fals pentru a-și deconta carburantul până la Timișoara și înapoi.

Iată un fragment din Hotărârea 415/2024 a Curții de Apel Craiova:

„Inculpatul Stoica Marius Simion să execute pedeapsa rezultantă de 1 an, 9 luni şi 10 zile închisoare. (…) Alături de pedeapsa principală rezultantă, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani, ce se va executa în condiţiile art. 68 alin. 1 lit. b C. pen., respectiv de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. (…) Alături de pedeapsa principală rezultantă, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ce se va executa conform art.65 alin.3 Cod penal, respectiv din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere obligă inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune Mehedinţi, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Orşova, judeţul Mehedinţi, pe o perioadă de 60 zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei, care nu contravin prezentei decizii. În baza art.275 alin.3 Cod pr.penală; Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului declarat de inculpat, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi, 04 aprilie 2024, prin punerea acesteia la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  415/2024  04.04.2024”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button