EDITORIAL

Alianța Dreapta Unită Mehedinți, în fața unei mari provocări

Last Updated on aprilie 8, 2024 by Romeo Crismaru

editorial de Mircea Popescu

Alianța Dreapta Unită din județul Mehedinți și-a luat în serios rolul politic pe care îl are în acest an electoral. Din informațiile publice se vede că liderii Alianței Dreapta Unită Mehedinți au demarat procesul de stabilire a candidaților pentru alegerile locale, dar, mai mult decât atât, transmit un semnal de unitate și încredere pentru scrutinul din 9 iunie.

O astfel de atitudine politică este una motivantă, iar Alianța Dreapta Unită Mehedinți are toate șansele să spere că la aceste alegeri, dacă va face o campanie electorală convingătoare, va reuși să obțină scorul electoral propus. În acest sens, pentru Dreapta Unită Mehedinți alegerile locale și europarlamentare din acest an reprezintă nu doar o mare responsabilitate, dar și o mare provocare politică, pentru că este vorba pe de-o parte de o alianță constituită într-un timp foarte scurt, iar pe de altă parte de alianța opoziției democratice. Contextul politic este de asemenea unul favorabil. La ultimele alegeri locale, PMP Mehedinți, condus de Ramona Cupă, acum parte componentă a Alianței Dreapta Unită din județ, a fost surpriza alegerilor locale, reușind să acceadă pentru prima dată în structura administrației publice județene, iar apoi să obțină funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți.

Acum, Ramona Cupă este un lider important al Alianței Dreapta Unită Mehedinți, iar experiența sa politică și administrativă acumulată în ultimii ani poate fi un real avantaj în angrenajul electoral al acestei alianțe, în implicarea sa pentru a obține un rezultat electoral bun. Tot la ultimele alegerile locale, USR Drobeta Turnu Severin, pe votul politic obținut, a atins pragul de 5% și ar fi intrat în Consiliul Local, însă ghinionul acestui partid a fost acela că a candidat pe alianța USR-PLUS, iar pentru asta trebuia atins un prag mai mare. Evident, în alegeri 1+1 nu fac 2, însă ce este limpede este faptul că Alianța Dreapta Unită Mehedinți, formată din PMP, USR și Forța Dreptei, va obține cu certitudine un procent mult mai mare decât dacă partidele care o compun ar fi candidat separat, situație în care poate doar PMP ar fi reușit să acceadă atât în structura Consiliului Județean Mehedinți, cât și în cea a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin.

Avantajul electoral mai rezidă și în aceea că această alianță se profilează , în conjunctura politică actuală, ca singura alternativă de dreapta. În măsura în care desfășoară o campanie electorală convingătoare, la care se adaugă prestația candidaților, Alianța Dreapta Unită Mehedinți poate fi surpriza alegerilor din 9 iunie în județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button