ACTUALITATE

APARATE TAHOGRAF MĂSLUITE, descoperite de poliția rutieră

O nouă practică deosebit de periculoasă a înflorit printre transportatorii rutieri de mărfuri, în ultima perioadă. Cu ajutorul unor dispozitive digitale, aparatele tahograf sunt manipulate, astfel încât timpii de odihnă să fie înregistrați și în mers. Poliția a depistat astfel de vehicule în timpul unui control de amploare.

Imaginația transportatorilor rutieri de mărfuri, care vor să evite timpii regulamentari de odihnă, pentru a câștiga mai mult, nu mai are limite. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat, la finele săptămânii trecute, pe linia siguranței rutiere, pentru verificarea legalității transportului rutier public de mărfuri și persoane, iar descoperiurile lor sunt șocante. Printre cele mai elocvente exemple amintim trei șoferi, unul din Olt, unul din Caraș-Severin și unul din Argeș, care au montat pe autovehicule un dispozitiv ilegal cu telecomandă care altera datele înregistrate de aparatul tahograf, în sensul că timpul de odihnă era înregistrat și în mers. Unul dintre ei avea montat dispozitiv ilegal tip Magnet la impulsorul cutiei de viteze, conducând la alterarea datelor de înregistrare. Ambii șoferi au fost amendați cu câte 9.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus imobilizarea autovehiculelor. În urma activităților desfășurate au fost controlate peste 100 vehicule care efectuau transport marfă și 11 vehicule care efectuau transport persoane, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 59.000 de lei.

Iată câteva exemple elocvente:

La data de 05 noiembrie a.c., ora 06.20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier  au depistat, în trafic, un bărbat de 35 de ani, din comuna Morunglai, județul Olt în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 6, dotată cu aparatură tahograf digital care manipula abuziv aparatul tahograf prin folosirea unui dispozitiv ilegal tip telecomandă care prin acționarea unui buton altera datele înregistrate de aparatura tahograf, în sensul că înregistra activitatea de odihnă în mers.

La data de 05 noiembrie a.c., ora 07.50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier  au depistat, în trafic, un bărbat de 27 de ani, din comuna Cornea, județul Caraș-Severin în timp ce conducea o autoutilitară pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta-Turnu Severin, dotată cu aparatură tahograf digital care a manipula abuziv aparatul tahograf prim amplasarea unui dispozitiv ilegal tip Magnet la impulsorul cutiei de viteze, conducând la alterarea datelor de înregistrare.

La data de 06 noiembrie a.c., ora 07.35, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier  au depistat, în trafic, un bărbat de 23 de ani din comuna Cotmeana, județul Argeș în timp ce conducea o autoutilitară pe DN6, în localitatea Gura Văii, dotată cu aparatură tahograf digital care a manipula abuziv aparatul tahograf prim amplasarea unui dispozitiv illegal tip magnet la impulsorul cutiei de viteze, conducând la alterarea datelor de înregistrare.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button