ACTUALITATE

Bani europeni pentru investițiile în educație!

Last Updated on mai 11, 2023 by Erceanu Ileana

Consiliul Județean Mehedinți a găzduit o sesiune de informare și prezentare a Programului Ocupație și Educare și Programului Incluziune și Demnitate Socială, finanțate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

La eveniment, au participat secretarul de stat MIPE, Bogdan Simcea, conducerea și reprezentanții Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman Regiunea S-V Oltenia, autoritățile județene, primari, reprezentanți ai GAL-urilor și ai DGASPC Mehedinti.

„Am găzduit evenimentul, întrucât consider că este important ca, pe lângă investițiile în infrastructură, să ne concentrăm atenția pe atargerea fondurilor europene și pentru aceste domenii importante, pentru crearea de locuri de muncă, pentru sistemul de educație, dar și pentru a oferi ajutor grupurilor vulnerabile și celor mai defavorizați cetățeni ai județului.”, transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În exercițiul financiar actual, România beneficiază de resurse suplimentare, cu 46% mai mult față de alocarea totală aferentă perioadei 2014 – 2020. Astfel, 4,3 miliarde euro pot fi utilizați pentru a continua investițiile pe piața muncii și pentru a continua consolidarea școlilor și a sistemului educational, iar 4,1 miliarde euro sunt disponibili pentru proiecte care sprijină grupurile vulnerabile și persoanele defavorizate.

„La întâlnire a participat și conducerea DGASPC Mehedinți prin directorul executiv, Adrian Bidilici și am speranța că vom putea atrage fonduri europene în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială, pentru dezinstituționalizare copiilor și adulților cu dizabilități. Le mulțumesc doamnei director executiv adjunct al Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman Regiunea S-V Oltenia, Claudia Medeleț și secretarului de stat Bogdan Simcea pentru informarea primarilor și a reprezentanților unităților administrativ teritoriale din Mehedinți cu privire la aceste programe. Ne bazăm pe sprijinul domniilor lor pentru procesul de accesare a programelor.”, mai spune  Aladin Georgescu.

„Așa cum deja a devenit o tradiție de bune practici, Consiliul Județean Mehedinți a găzduit astăzi o sesiune de informare și prezentare a Programului Ocupație și Educare și a Programului Incluziune și Demnitate Socială, finanțat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Fondurile europeane au fost și rămân o mare oportunitate de dezvoltare, iar Consiliul Județean Mehedinți a avut mereu o preocuparea activă pentru proiectele de acest fel. De asemenea, ne bucurăm de fiecare dată când putem găzdui astfel de sesiuni de informare și prezentare a unor oportunități pe care nicio comunitate locală din județul nostru nu trebuie să le rateze. Este important să ne concentrăm atenția pe atargerea fondurilor europene pentru crearea de locuri de muncă, pentru sistemul de educație, dar și pentru a oferi ajutor grupurilor vulnerabile și celor mai defavorizați cetățeni ai județului”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button