ACTUALITATE

Bicicliștii în atenția Polițiștilor mehedințeni

Last Updated on mai 13, 2024 by Erceanu Ileana

În urma unei acțiuni desfășurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, pentru abateri la legislația rutieră .

În perioada 08-12 mai, 2024, polițiștii au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de abaterile săvârșite de bicicliști.

La acțiuni au participat, zilnic, 14 polițiști rutieri, fiind aplicate 249 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului, privind circulaţia pe drumurile publice. 

Dintre acestea, 236 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor pentru circulația pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, iar în 13 situații bicicliștii au fost sancționați pentru circulația pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Poliția Română recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta:

*Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător;

*Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

*Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

*De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. 

*Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.    

*Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic. 

*Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul. 

*La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

*Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

*Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice;  

*Poartă cască de protecţie ,îți poate salva viața.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button