ACTUALITATE

Călătorii în Turcia doar cu buletinul

Last Updated on mai 22, 2024 by Erceanu Ileana

Românii care călătoresc în Turcia nu vor mai avea nevoie de pașaport pentru a intra pe teritoriul țării.

Guvernele de la București și Ankara au negociat în ultima perioadă mai multe acorduri, printre care și cel care prevede ca cetățenii români să nu mai aibă nevoie de pașaport atunci când merg în Turcia, potrivit surselor guvernamentale. Acordul a fost semnatde către președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și premierul român, Marcel Ciolacu, care se află într-o vizită oficială în capitala Turciei.

Ciolacu a mers la Ankara cu o delegație de 11 miniștri – ar urma să fie încheiate și alte acorduri sau să fie purtate noi negocieri în domenii precum securitate socială, IMM-uri, turism sau urbanism.

Cu această ocazie va fi implementat și un Consiliu de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, ce va fi coordonat de prim-ministrul României și de președintele Turciei, pentru ca cele două țări să consolideze cooperarea în domenii strategice, potrivit unui comunicat al Guvernului. Acesta este un nou pas prin care cele două țări își întăresc relațiile bilaterale, după încheierea Parteneriatului Strategic în 2011.

„Lansarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt subliniază angajamentul României și al Turciei de a întări relațiile bilaterale atât în plan politic, cât și economic, pilon de bază al cooperării noastre”, a declarat premierul român.

„Prin viitoarele proiecte în energie, transporturi, agricultură, industrie agroalimentară și de apărare ne-am propus să creștem schimburile comerciale la 15 miliarde de dolari”, a mai afirmat el. Anul trecut, România și Turcia au avut schimburi comerciale în valoare de peste zece miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button