ACTUALITATE

Cât costă să cumperi o lună de vechime în muncă

Last Updated on mai 9, 2023 by Erceanu Ileana

Românii îşi pot cumpăra vechime în muncă, în anumite condiţii și suma se poate plăti în tranșe.

 Dacă un român vrea să-şi cumpere o lună de vechime în muncă, se face următorul calcul: 25% cât este contribuția la pensii, împărțit la salariul minim, care este 3.000 lei și o obţinem 750 lei. Acesta este preţul în prezent pentru o lună de vechime în muncă. Dacă cineva are nevoie de 12 luni, un calcul simplu arată astfel: 12 luni x 750 de lei, înseamnă 9.000 lei.

„Acesta este un calcul pentru asigurarea la salariul minim pe economie, dar pot să vă spun din practică, faptul că avem și salarii mult mai mari la care se asigură viitorii pensionari. Obligatoriu este să se asigure la o sumă minimă, respectiv la salariul minim pe economie.

Dacă persoana nu are toți banii, se poate face o înțelegere cu noi, cu Casa Teritorială de Pensii, care își asumă niște tranșe pe care trebuie să le plătească, astfel încât până la 31 august, când este în vigoare actul normativ respectiv, să se achite întreaga sumă pe care a semnat-o prin contractul de asigurare.

Până în prezent, aproape 280 de milioane de lei deja s-au încasat, urmând ca până la 31 august, când expiră acest act normativ care este în vigoare, să se achite întreaga sumă.

Sursa: Știripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button