SANATATE

Ciolacu anunță eliminarea „taxei pe boală” pentru gravide și bolnavii de cancer

Last Updated on aprilie 4, 2024 by Erceanu Ileana

Marcel Ciolacu a anunțat joi în ședința de Guvern o Ordonanță de urgență pentru scutirea de la plata contribuţiei pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi a cazurilor de urgenţă. 

„Începem astăzi prin a rezolva, așa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi, prin ordonanță de urgență, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență”, a anunțat Marcel Ciolacu în ședința de Guvern. „Dacă este nevoie,chemăm toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern, pentru că acest act trebuie aprobat astăzi, fiindcă pentru oamenii aflați în suferință fiecare zi contează enorm”, a mai spus premierul. Prim-ministrul a subliniat că prin aceeași Ordonanță sunt alocați bani pentru mamele cu venituri mici. „Prin același proiect sprijin tinerele mame defavorizate cu venituri mici sau aflate în situații critice de viață. România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenție este extrem de necesară”, a spus Ciolacu.

Premierul a mai precizat că se va acorda un ajutor de 2000 de lei, o singură dată, pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro din fonduri europene.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button