ACTUALITATE

Controale în trafic , ale polițiștilor mehedințeni

Last Updated on aprilie 10, 2023 by Erceanu Ileana

În ultimele 48 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 344 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 106 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 49 care nu au purtat centura de siguranţă.Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 92.400 lei.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 39 de permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

La data de 09 aprilie a.c.,  ora 03.05,  polițiștii Secției Poliție Rurală Baia de Aramă au depistat, în trafic, un bărbat de 33 de ani, din comuna Isverna,  în timp ce conducea un autoturism pe DC 50, în localitatea Isverna, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 09 aprilie a.c., ora 02.20, polițiștii din cadrul  Secției Poliție Rurală Strehaia au depistat, în trafic, un bărbat de 35 de ani, din comuna Corcova în timp ce conducea un autoturism pe pe DC 61, în localitatea Corcova, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. La solicitarea polițiștilor, conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest.

Totodată, bărbatul a refuzat să fie transportat la o unitate medicală pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării acestuia în bazele de date, s-a stabilit că persoana în cauză avea permisul de conducere suspendat pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 08 aprilie a.c., ora 12.40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Pătulele au depistat, în trafic, un bărbat de 74 de ani din comuna Pătulele, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Pătulele, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.ducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1305 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, iar ca măsură complementară i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button