ACTUALITATE

Cum umflă Lidl prețurile produselor

Last Updated on ianuarie 12, 2023 by Erceanu Ileana

O unitate a gigantului Lidl a fost prinsă că își înșela clienții.  Astfel, un număr mare de clienți au fost afectați .

Mai exact, potrivit presei locale, magazinul Lidl de lângă McDonald`s-ul din Piatra Neamț, a primit o amendă de 100.000 lei – peste 20.000 de euro –  de la Protectia Consumatorului Neamț.

Sanctiunea drastica a venit ca urmare a faptului că la magazinul respectiv, clienții erau înșelați/furați pe față, după ce li se încasa un pret mai mare la casă decât prețul afișat la raft, la anumite produse. Deocamdata nu se poate ști cu exactitate numărul clienților înșelați de lanțul de magazine din Germania, însă potrivit directorului OPC Neamț, Vlad Ciurea, „un număr mare de consumatori au fost afectați”, scrie tvneamt.ro.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor, Regiunea Nord Est Iași, a desfășurat prin intermediul CJPC Neamț, o acțiune de control la un magazin din lanțul deținut de LIDL Discount, din municipiul Piatra Neamt, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul acestei unități.

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPC Regiunea Nord Est Iași au aplicat o amendă contravențională în valoare de 100.000 lei, dar și măsura de încetare a practicii comerciale incorecte, oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

Principale deficiențe constatate au fost:

– existența unei practici comerciale incorecte, constând în necomcordanțe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat

– comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice.

„Am sancționat drastic practica comercială incorectă a operatorului economic, referitoare la existența diferențelor între prețul produsului de la raft și cel de la casa de marcat, ținând cont de faptul că un număr mare de consumatori au fost afectați, aceștia fiind determinați, de fapt, să ia o decizie de achiziționare a unui produs, având la bază un preț de vânzare care  era cel corect, alegere clar în defavoarea lor”, a spus Vlad Ciurea, comisar-șef adj CJPC Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button