METEO

Cum va fi vremea pe 30 iunie în fiecare regiune din România

Last Updated on iunie 30, 2022 by Erceanu Ileana

Administrația Națională de Meteorologie confirmă și astăzi alertele de cod roșu, cod galben și cod portocaliu de caniculă, valabile în toată țara. Ziua va fi una cu vreme caniculară, dar și cu ploi de vară ce vor fi însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice.

În Maramureș, vremea va fi caniculară, temperaturile maxime urcând astăzi la 35-38 de grade Celsius. Aici, cerul va fi mai mult senin, fără șanse mari de ploaie, iar vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică intră într-un proces de scădere ușoară.

O ușoară scădere a presiunii atmosferice regăsim și în Banat și Crișana. Canicula își va face resimțită prezența întreaga zi, termometrele raportând valori de 36-39 de grade Celsius, disconfortul termic fiind accentuat.

În Oltenia va fi caniculă, însă cerul va fi variabil, mai mult noros în cea de-a doua parte a zilei, fiind așteptate averse izolate și descărcări electrice. Maximele termice ale zilei variază între 32 și 37 de grade Celsius.

În Transilvania vremea va fi la fel de instabilă, dar caniculară, iar temperaturile maxime ale zilei se încadrează între 33 și 37 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, mai mult noros, cu averse și descărcări electrice.

Și în Muntenia sunt anunțate averse locale, intensificări ale vântului și descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei. Presiunea atmosferică este în scădere ușoară, iar vremea caniculară aduce temperaturi maxime de până la 37 de grade Celsius.

În Moldova va fi la fel de cald precum în restul regiunilor, valorile maxime fiind cuprinse între 34 și 38 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a zilei sunt așteptate ploi și descărcări electrice.

Nici la malul mării nu va fi o vreme prea frumoasă. Canicula va aduce temperaturi de peste 35 de grade Celsius, iar spre seară cerul va fi variabil, mai mult noros, cu șanse mari de averse ce vor fi însoțite de descărcări electrice și vânt moderat.

Sursa: ANM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button