EVENIMENT

DESCOPERIRE MACABRĂ LA MUZEU

Last Updated on octombrie 17, 2022 by Romeo Crismaru

Descoperire macabră la Muzeul Regiunii Porților de Fier, din Drobeta Turnu Severin! Scheletul unei femei a fost găsit în cadrul unor săpături arheologice. Arheologii spun că osemintele ar fi înhumate de maximum 2 decenii.

Osemintele au fost descoperite de arheologi, săptămâna trecută (joi, mai exact), în zona amfiteatrului roman (vestigiu descoperit în 2010). Scheletul era chircit, fiind acoperit de mai multe elemente de constructie atât din epoca romană, cât și din contemporaneitate. Punând cap la cap toate indiciile și analizând atât îmbrăcămintea cât și textura scheletului, s-a ajuns la concluzia că este vorba despre o femeie, care ar fi fost înhumată în urmă cu maximum 20 de ani. Femeia era îmbracată în haine de vară, purtând la mână o brățară cu motive religioase.

Deasupra cadavrului, erau aruncate elemente romane din castru plus două plăci de ciment, elemente de plăci și alee. Scheletul are craniul și dinții, astfel că poate fi prelevat ADN de la persoana decedată. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz. Cadavrul va fi supus unei expertize pentru a se stabili cauzele morții, data și modul în care a ajuns în curtea Muzeului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button