EVENIMENT

DESPRE ISTORIE, CREDINȚĂ ȘI IDENTITATE

Last Updated on noiembrie 4, 2022 by Romeo Crismaru

Un moment emoționant despre istorie, credință și identitate, despre tradiție și elementele care ne fac unici, care ne reprezintă și care ne reamintesc cine suntem a avut loc în Cazanele Dunării, unde s-au dezvelit ultima serie de basoreliefuri reprezentând personalități istorice de marcă ale poporului nostru.

O lecție de istorie placată pe malul Dunării, la Mănăstirea Mraconia, poate fi admirată, în toată splendoarea ei, de cei care traversează fluviul prin această zonă, dar și de miile de turiști care fac zilnic plimbări cu barca în Cazanele Dunării. În locul unde credința se împletește cu istoria, a avut loc dezvelirea ultimei serii de basoreliefuri, la Cazanele Dunării, în vecinătatea Statuii lui Decebal, lângă Mănăstirea Mraconia, primele fiind expuse în urmă cu 4 ani, în cadrul unui proiect al Asociației Frontiera Gălățeană. Unul dintre partenerii inimoși ai acestui proiect de suflet este Corpul Național al Polițiștilor din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, reprezentat de domnul președinte Popa Cristian-Eduard.

De asemenea, din parteneriatul cu Asociația Frontiera Gălățeană mai fac parte Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. Amplasarea celor 22 de basoreliefuri reprezentând personalități istorice și a Lupului Dacic, în cel mai pitoresc loc de pe Dunăre, constituie o mărturie a existenței noastre în hotarele vechii Dacii de peste 2000 de ani. La eveniment au participat și reprezentanți ai administrației publice locale din Mehedinți, Consiliul Județean Mehedinți fiind reprezentat de vicepreședintele Ionică Negru.

„Dunărea este străjuită începând încă din 2018, pe malul românesc, de cele mai mari personalități ale istoriei României, grație proiectului pe care Asociația Frontiera Gălățeană împreună cu ceilalți parteneri l-au realizat! Personalitățile sunt vrednicii făuritori ai istoriei statului român și mă bucur că acest demers a fost continuat și iată că, dacă în 2018 aveam 10 basoreliefuri, azi avem 22. Toate constituie un obiectiv turistic important, care spune istoria neamului românesc. Vă felicit pentru inițiativă și pentru definitivarea acestui proiect!”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, celor prezenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button