SOCIAL

DIN NOU CU MÂNA ÎNTINSĂ LA GUVERN, pentru încălzirea Severinului

Iarna bate la ușă, iar asigurarea căldurii în Drobeta – Turnu Severin reprezintă, în continuare, o problemă stringentă. Pentru a furniza căldură în apartamente și instituții, primăria are nevoie de suma de 70 milioane de lei. Dacă orașul nu va primi sprijin de la Guvern, este posibil ca cele 24.000 de apartamente să rămână în frig.

După anul 2016, odata cu intrarea in faliment a fostei Regii pentru Activitati Nucleare, asigurarea caldurii in apartamentele din Drobeta Turnu Severin a intrat in atribitiile primariei. In fiecare sezon rece, insa, autoritatile locale solicita sprijin de la Guvern, pentru a putea asigura agentul termic. Si anul acesta, istoria se repeta, astfel ca primaria a cerut, din nou, bani de la Executiv. Pentru a trece de tot sezonul rece, este nevoie de aproximativ 30 mii tone de pacură, acest lucru insemnand ca primaria ar mai avea nevoie de suma de 70 milioane lei, pe langa banii alocati din bugetul local pentru capitolul incalzire. In plus, autoritatile spun ca mai au de incasat bani de la populatie pentru iarna trecuta.

MARIUS SCRECIU, primar Drobeta – Turnu Severin spune ca are nevoie de la Guvern de 70 milioane lei, altfel există riscul ca orasul sa ramana in frig, deoarece Primăria are, deja, datorie din anii trecuti la ANAF, pentru incalzire si ca nu va mai primi alt imprumut.

ILIE ALECU, director SPAET Drobeta – Turnu Severin spune ca s-a scumpit energia electrica și societatea face fata cu greu scumpirilor iar fara sprijin de la Guvern, nu pot da caldura. Se va scumpi și pretul gigacaloriei.

Fara un sprijin consistent venit din partea Guvernului, primaria nu poate asigura, de una singura, caldura in oras, existand posibilitatea ca oamenii sa inghete in case, copiii in scoli si pacientii in spitale. De altfel, si pretul, pe care il va plati populatia, va creste substantial fata de anul trecut; lucru care i-a determinat pe unii dintre severineni sa aleaga alte solutii de incalzire.

Sunt asociatii de proprietari care, stiind ca urmeaza o iarna grea, au inceput sa stranga cureaua si sa puna in avans bani pentru caldura.

Conform legii, furnizarea caldurii in sistem centralizat trebuie sa inceapa inceapa cand, timp de 3 nopti, consecutiv, se inregistreaza temperaturi sub 10 grade.

One Comment

  1. Daca nici pana la aceasta ora nu ati fos in stare sa obligati rauplatnicii sa plateasacdatoriile din anul precedent , atunci sunteti niste impotenti. In sezonul trecut ati primit o suma de bani pentru combustibil dar nul-ati mai procurat lasandu-ne in frig de la 15 martie . Aum , in ajunul venirii iernii va treziti si voi ca nu aveti bani si ca veti sta cu mana intinsa din nou la guvern. De ce ? Iar sunteti impotenti . Bagati populatia in stres , intentionat, dar voi nu ca nu ar fi bani pentru procuraea combustibilului, dar se pare ca nici nu aveti rezervoare de depozitare . Se pare ca gigacaloria se va scumpi si datorita inchirierii rezervoarelor a scumpirii energiei electrice etc. Voi nu sunteti producatori, Sunteti unintermediar care distribuie un produs pe care il cumparati de la niste smecheri , asociati cu voi sa jupuiti populatia si institutiile care depind de agentul pe care voi il tranzactionati. Guvernul va aloca o suma de bani , dar o mare parte din ei se vor sifona catre firmele cu care voi sunteti in cardasie . Alta nenorocire pe care voi o dirijati impreuna cu MEHEDINTI GAZ. Cardasia dintre voi a dus la stoparea aproape definitiv a extinderii retelei de gaz . Va e teama ca ramaneti pe drumuri si fara resurse banoase de la termoficare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button