ACTUALITATE

Etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale, pe stadionul municipal din Drobeta Turnu Severin

Last Updated on iulie 14, 2022 by Toma Mihai

ISU Mehedinți organizează etapa interjudețeană a concursurilor profesionale. Joi, 14 iulie a.c., începând cu ora 09.30, pe stadionul municipal din Drobeta Turnu Severin se va desfăşura etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi.

Peste 120 de pompieri civili din județele: Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea și Mehedinți vor lupta pentru obţinerea calificării la etapa națională.

În cadrul acestui concurs, se vor întrece 12 echipaje, 6 ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi 6 ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, care au fost declarate câștigătoare la concursurile județene.Competiția va fi una acerbă, pompierii civili fiind pregătiți să demonstreze că dețin abilităţile necesare îndeplinirii misiunilor în situații de urgență.

Viteza de reacție, îndemânarea, echilibrul, curajul, tenacitatea și spiritul de echipă le vor fi testate prin parcurgerea a trei probe: Ştafeta 4×100 metri, Pista cu obstacole pe 100 m şi Dispozitivul de intervenţie.

Prin desfăşurarea acestor concursuri se urmăreşte perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, dar şi dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button