ACTUALITATE

Explozie la Șantierul Naval din Orșova. Trei victime cu arsuri

Last Updated on septembrie 14, 2022 by Romeo Crismaru

Explozie pe o navă aflată în reparație, pe Șantierul Naval Orșova. Deflagrația s-a produs în timp ce se efectuau operațiuni de sudură. În urma exploziei, 3 persoane au suferit arsuri. A fost solicitat un elicopter SMURD întrucât starea unei victime s-a agravat. Victima este intubata , prezintă 70% arsuri pe corp. Al doilea pacient a fost intubat.

Este alertă în județul Mehedinți, acolo unde a fost activat planul roșu de intervenție. Un accident de muncă, deosebit de grav s-a petrecut la Șantierul Naval Orșova. O explozie s-a produs, din cauza acumulărilor de gaze, în timp ce muncitorii lucrau la o navă. Din primele informații, ar fi vorba despre cinci victime. Trei dintre muncitori ar fi fost grav răniți (doi dintre ei prezentând arsuri pe 60% din suprafața corpului). Salariații au fost transportați, de urgență, la spital, cu ambulanțe și echipaje SMURD. La fața locului, sunt echipaje de salvatori, polițiști, dar și inspectori ai ITM, pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Victimele sunt conștiente, una fiind în stare mai gravă.  Acestea vor fi transportate la spital, unde vor fi evaluate. O explozie a avut loc, miercuri, pe Șantierul Naval Orșova, la o navă aflată în reparații, au declarat surse pentru G4Media. Trei persoane au ajuns la spital cu arsuri, pentru a fi evaluate medical. Incidentul a avut loc în timpul unor operațiuni de sudură. Una dintre victime se află în stare gravă.

„O victima a fost preluată de către SMURD, în stare de constienta, prezentand arsuri pe o suprafață de circa 70 la sută. După acordarea îngrijirilor medicale, victima a fost predata la CPU Orșova, constientă”, transmit reprezentanţii ISU Mehedinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button