SOCIAL

Guvernul vrea să plafoneze adaosul comercial la toate produsele româneşti

Last Updated on mai 17, 2024 by Erceanu Ileana

După scandalul cu magiunul de Topoloveni, se anunță  ieftiniri în masă!

Guvernul vrea să tempereze și mai mult prețurile din magazinele românești. Ministrul Agriculturii anunță că în acest an va finaliza proiectul prin care plafonarea adaosului comercial va fi extinsă de la cele de bază, la toate produsele procesate în România. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat joi că proiectul prin care Guvernul limitează adaosul comercial la produsele româneşti va fi implementat în acest an.

„Sigur că îl vom vedea anul acesta, se lucrează la acest proiect. În momentul de faţă ştim foarte bine că ordonanţa privind plafonarea adaosului comercial a fost prelungită de către Parlamentul României până pe 31 decembrie – şi le mulţumesc colegilor pentru că şi astăzi vedem o scădere a inflaţiei şi astăzi vedem, din datele Institutului Naţional de Statistică, că indicele preţului de consum a scăzut pe cele 21 de alimente de baze din ordonanţa pe care noi am dat-o în Guvernul României, cu procente între 8 şi peste 30%”, a explicat Florin Barbu, întrebat despre subiect, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Acesta a subliniat că documentul nu ar putea fi aprobat până la sfârşitul lunii iunie. Totuşi, există şi „o variantă de aprobare prin ordonanţă, apoi să fie transmis către Parlament pentru aprobare. Guvernul va lua măsuri care să sprijine consumul de alimente româneşti şi creşterea nivelului de procesare în România. El a mai spus că, în două luni de zile, România poate semna contracte de peste două miliarde de euro procesare în ţara noastră.

Parlamentul a decis să prelungească până la finalul anului plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază. Ministrul Agriculturii vrea însă să extindă acest mecanism și să limiteze adaosul comercial pentru toate produsele alimentare, inclusiv cele din import.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button