ACTUALITATE

Incendiile provocate vor fi incluse în categoria infracţiunilor.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri, 6 aprilie, că în şedinţa de Guvern va fi adoptată o Ordonanţă de urgenţă care se referă la măsuri pentru combaterea episoadelor repetate de incendii, astfel încât acestea vor fi incluse în categoria infracţiunilor.

”Sunt trei acte normative pe care Ministerul Mediului le-a înaintat spre analiză şi aprobare. Primul dintre ele se referă la măsuri astfel încât să putem să combatem episoadele repetate ale incendiilor necontrolate, inclusiv în proximitatea Capitalei, şi acestea trebuie oprite. Astfel, prin ordonanţă de urgenţă, includem aceste fapte la categoria infracţiunilor”, a spus şeful Executivului.

Ciucă a menţionat că cel de-al doilea act normativ se referă la o campanie de împădurire.

”Discutăm de împădurirea a 25.000 de hectare până la finele anului 2023 şi în perioada 2024 – 2026 aprobăm împădurirea a 30.000 de hectare”, a explicat premieru.

Al treilea act normativ vizează măsuri pentru îmbunătăţirea supravegherii calităţii aerului şi astfel, printr-un program de 57 de milioane de lei, se vor extinde capacităţile de monitorizare pe care Ministerul Mediului le gestionează, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button