ADMINISTRATIE

ÎNSCRIERILE ÎN PROGRAMUL RABLA LOCAL SE PRELUNGESC PÂNĂ PE 29 SEPTEMBRIE

Last Updated on august 30, 2023 by Romeo Crismaru

Perioada de înscriere pe site-ul AFM, pentru Programul RABLA LOCAL se prelungește până la 29 septembrie 2023, ora 23.59. Astfel, persoanele fizice care doresc să scape de mașinile vechi, uzate, și să primească în schimbul lor 3.000 de lei mai au la dispoziție aproape o lună în plus. La Severin mai sunt 505 locuri!

Veste bună pentru cei care doresc să își valorifice rabla, fără a fi obligați să cumpere una nouă! PROGRAMUL RABLA LOCAL se prelungește cu încă o lună. Mai exact, înscrierea pe site-ul AFM se poate face până pe data de 29 septembrie 2023. La Severin, din cele 1000 de locuri de rable pentru care primești 3000 de lei, s-au ocupat doar jumătate.

CUM TE ÎNSCRII ÎN PROGRAM, PE SITE-UL AFM

1. Intră pe www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare.

2. Selectează „Casarea autovehiculelor uzate” și dă click pe caseta verde „Creare conturi depunere dosare”. Intră pe Conectare și creează contul;

3. După înscriere, la o dată pe care Primăria o va anunța ulterior, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise către primării.

Abia din acel moment vă puteți adresa Primăriei Drobeta-Turnu Severin, pentru completarea unor cereri tip și depunerea actelor necesare:

Actul de identitate al solicitantului, în copie conformă cu originalul;

Cartea de identitate a autoturismului, în copie conformă cu orginalul;

Certificatul de înmatriculare, în copie conformă cu originalul;

Certificat de atestare fiscală din care să rezulte că nu este înregistrat cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor, și contribuțiilor către bugetul local;

Împuternicire în original sau copie legalizată, dacă este cazul;

Actul de identitate al împuternicitului, în copie conformă cu originalul;

Extras de cont;

4. Ultimul pas este să mergi cu mașina la casat. Vei primi un cupon pe hârtie, în baza căruia va fi semnat contractul de finanțare.

Nu ești obligat să-ți cumperi mașină nouă. Singura condiție este că timp de 3 ani de la obținerea banilor nu vei putea cumpăra o mașină cu o normă de poluare mai mică de Euro 5.

În Drobeta-Turnu Severin, pot fi casate, prin programul Rabla Local, 1.000 de mașini, adică maximul admis. Până acum, s-au înscris 495 de persoane și mai sunt disponibile 505 locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button