SPORT

ITIA a făcut anunțul oficial în cazul Simonei Halep

Last Updated on septembrie 12, 2023 by Erceanu Ileana

Simona Halep ( 31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj! Mai are o singură cale de atac. Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS. 

A trecut mai bine de un an de la ultimul meci jucat de Simona Halep în circuitul WTA, eșecul suferit pe 29 august 2022 în primul tur de la US Open. Suspendată provizoriu pentru dopaj, constănțeanca a primit astăzi verdictul din partea tribunalului Sports Resolutions. Simona Halep a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic. 
Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:
– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open 
– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping. 

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep.
– Comunicatul ITIA -Simona Halep, ștearsă din clasamentul WTA

Pe 21 august, Halep ieșise din TOP 1000. Începând de luni, 11 septembrie, ora 00:01, odată cu actualizarea noului clasament mondial, Simona Halep a fost ștearsă complet. A pierdut și ultimele puncte, cele pe care le avea de apărat pentru participarea pe tabloul principal la US Open 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button