ACTUALITATE

Jandarmii mehedințeni instruiți în domeniul acordării primului ajutor

Last Updated on februarie 20, 2023 by Erceanu Ileana

De multe ori ajung primii la fața locului în cazul producerii unor accidente, iar acordarea primului ajutor în situații critice este deosebit de importantă.

În perioada 20-21 februarie a.c., jandarmii din structurile de ordine publică au posibilitatea să învețe de la personalul specializat cum să acorde primul ajutor de bază.

În cadrul acestui modul, care cuprinde 16 ore de curs, coordonatorii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Drobeta” al județului Mehedinți le predau jandarmilor noțiuni de bază cu privire la intervențiile în situațiile în care viața cetățenilor este pusă în pericol: accidente rutiere, stări de inconștiență, hipotermie, stop cardio-respirator, înec sau diverse traume.

Principalul obiectiv al sesiunilor de instruire este acela de a dobândi deprinderile minime necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de acordare a primului ajutor, fără echipamente medicale.

Aceste activități fac parte din Planul de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne pentru acordarea primului ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button