SPORT

Lotul de canotaj revine acasă cu 8 medalii

Last Updated on aprilie 30, 2024 by Erceanu Ileana

Lotul de canotaj al României a revenit astăzi de la Campionatele Europene de Canotaj de la Szeged (Ungaria), având parte de o primire caldă, cu flori și multă emoție, la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Conadă.

Cele 8 medalii ale României – 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz – au clasat țara noastră pe locul 2 în clasamentul pe națiuni, dovedind încă o data valoarea sportivilor noștri, munca și ambiția cu care își urmăresc obiectivele.

„Suntem pe drumul cel bun, având în vedere că acest Campionat European s-a desfășurat foarte devreme. Sportivii nu au decât aproximativ o lună decând au revenit dintr-un campionat lung. A fost prima participare a lor la o competiție și sunt foarte mândră de rezultatele lor. “, a declarat preşedintele ANS, Elisabeta Lipă, care a adăugat un mesaj de felicitări și încurajare și pentru ceilalți sportivi români care au realizat performanțe în ultima perioadă.

Țara noastră a participat la competiții cu 13 echipaje compuse din 36 de sportivi. Pe lângă cele 8 medalii, au mai fost obținute două locuri 4, în proba de schif simplu feminine. Federația Română de Canotaj are calificate la Jocurile Olimpice de la Paris 11 echipaje, compuse din 44 de sportivi, reprezentând mai mult de jumătate din totalul delegației României de la acest moment. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button