SANATATE

Monitorizarea glicemiei fără înțepături în deget

Last Updated on noiembrie 24, 2022 by Erceanu Ileana

Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu mai produce insulină sau organismul nu utilizează acest hormon în mod eficient.

Noul CGM revoluționar elimină nevoia de înțepături dureroase ale degetelor și oferă persoanelor cu diabet zaharat un mod mai inteligent, eficient și mai ușor de utilizat pentru gestionarea diabetului.

În urmă cu câteva zile, pe 14 niembrie, a fost Ziua Mondială a Diabetului, iar pentru România, din păcate, cifrele nu arată deloc bine.

Studiul naţional privind prevalenţa diabetului, prediabetului, supraponderii, obezităţii, dislipidemiei, hiperuricemiei şi bolii cronice de rinichi, arată că România se situează printre ţările cu cea mai mare prevalenţă a diabetului în Europa, 11,6% dintre adulţi.

În prezent, peste 1.200.000 de români sunt sub monitorizare în programul de diabet. 4.000 dintre pacienți sunt copii.

Numărul de cazuri descoperite va creşte uşor în acest an. Dacă în 2019, numărul de cazuri noi era de 76.967, în 2020 a scăzut la 59.914, în 2021 a fost de 82.552, iar în primele şase luni din 2022 a fost de 41.849 (ceea ce arată o creştere) conform datelor INSP.

Numărul persoanelor care trăiesc cu diabet este cel puţin dublu faţă de cei care sunt diagnosticaţi. Potrivit statisticilor la nivel mondial, unul din doi adulţi cu diabet nu sunt diagnosticaţi. Din păcate, multe persoane ajung la medic când diabetul este deja avansat şi există multe complicaţii.

Persoanele din România care suferă de diabet au începând de astăzi la dispoziție noul CGM – Sistem de Monitorizare Continuă în Timp Real al Glucozei.

Noul sistem CGM inteligent, disponibil de astăzi în România, se numește Dexcom ONE și utilizează un mic senzor și un transmițător pentru a măsura și a trimite valorile glucozei în mod continuu și în timp real, către un smartphone compatibil* sau un receiver opțional, prin intermediul aplicației

Dispozitivul inovator trimite toate informațiile într-o singură aplicație, care afișează săgeți de tendință pentru a indica viteza și direcția în care se îndreaptă nivelurile glucozei, ușurând deciziile de tratament și ajutând persoanele cu diabet să evite evenimentele potențial periculoase precum hipo sau hiperglicemii.

Persoanele cu diabet cât si cei care își doresc un control mai bun al nivelurilor glicemiei, precum și cei care doar își doresc să monitorizeze felul în care reacționează organismul lor la anumite grupe de alimente pot comanda CGM Dexcom ONE în Romania prin intermediul site-ului web cgmdiabet.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button