ACTUALITATE

Noile modificări pentru utilizatorii de WhatsApp

Last Updated on octombrie 5, 2022 by Erceanu Ileana

WhatsApp vine cu noi modificări pentru a proteja și mai mult confidențialitatea celor care o folosesc. Astfel, aplicația lansează un mod de a interzice utilizatorilor să folosească o funcție populară.

Marka  Zuckerberg deținătorul WhatsApp, vrea să interzică utilizatorilor să folosească capturile de ecran pentru mesajele temporare, de tip „view once”, ale imaginilor și videoclipurilor.

Modificarea din aplicație a fost anunțată încă din noua august, însă unii utilizatori au doar acum posibilitatea de a testa noile modificări.

„WhatsApp lansează o nouă versiune de vizualizare a imaginilor și videoclipurilor pentru a împiedica oamenii să facă o captură de ecran sau o înregistrare de ecran”, a explicat WABetaInfo.

De exemplu, atunci când un utilizator face o captură de ecran, aceasta va deveni complet neagră. Pentru alți utilizatori, posibilitatea de a face captură de ecran la mesaje va dispărea complet și  nici înregistrarea ecranului nu va mai fi posibilă odată cu noile modificări din aplicație, potrivit The Sun.

WhatsApp a lansat oficial „View Once”. Funcţia a vrut să ofere utilizatorilor mai mult control asupra confidențialității lor.

Noua funcție permite utilizatorilor ca fotografiile şi videoclipurile trimise să dispară din chat după ce au fost văzute, adăugând că odată ce conţinutul media a fost vizualizat, mesajul va fi afişat ca „deschis”.

WhatsApp a declarat că toate fișierele media View Once sunt protejate prin criptare end-to-end. Aşadar, potrivit comunicatului, nici WhatsApp nu poate vedea fişierele media.

Potrivit experților, această funcție va permite setări de tipul cine poate vedea profilul și starea din aplicație. „Merită să ne amintim că, dacă instalați WhatsApp pe un dispozitiv nou, confidențialitatea se va reseta la setările din fabrică. Ar trebui să verificați și să vă actualizați setările de confidențialitate în mod regulat. Și, de asemenea, să vă „curățați” lista de contacte la fiecare câteva luni”, a menționat Brian, specialist în securitate cibernetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button