SOCIAL

O anumită categorie de bugetari vor avea venituri majorate cu 20% din martie

Last Updated on martie 8, 2024 by Erceanu Ileana

Guvernul României pregătește un proiect de Ordonanță de Urgență care vizează majorarea salariilor de bază în sănătate, începând din luna martie 2024.

Din martie 2024, peste 200.000 de angajați la stat, vor primii salarii  mai mari. Un proiect de OUG propune schimbări semnificative pentru angajații din sistemul public de sănătate, promițând o creștere salarială de 20% față de nivelul salarial de bază din decembrie 2023. Această majorare se va aplica atât personalului din sănătate, cât și celor din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății, beneficiind aproximativ 235.611 de salariați.

Majorarea salarială va fi realizată în două tranșe egale, prima tranșă fiind programată pentru 1 martie 2024, iar a doua pentru 1 iunie 2024. Totalul cheltuielilor suplimentare de personal pentru anul 2024 este estimat la 2,3 miliarde de lei, cu un impact bugetar de 1,3 miliarde de lei. Totodată, ordonanța prevede o majorare similară a salariilor de bază pentru personalul din domeniul asistenței sociale, inclusiv pentru personalul TESA din unitățile și centrele de asistență socială. Aproximativ 46.000 de persoane vor beneficia de această creștere salarială, cu cheltuieli suplimentare estimate la 276,5 milioane de lei și un impact bugetar de 166,5 milioane de lei pentru anul 2024.

One Comment

 1. Avand in vedere ca lacomia, coruptia, lipsa de profesionalism din Politie, Jandarmerie, Justitie, au dus la moartea mamei victimei, Acestea ar trebui sa plateasca ban grei ca despagubiri morale. Cazul este unul pe cat de simplu, pe atat de dificil, grav, absurd… sa acuzi pe cineva de dedublare, si cine face acest lucru, exact Institutiile care ar trebui sa dea dovada de cea mai mare luciditate, insa ce putem cere de la ministere si partide in care colcaie imoralitatea. O crima a unor institutii mafiote ce vor ramane „nepedepsite” caci cum sa se sanctioneze Justitia, Politia, Jandarmeria singure.
  Poate, interventia parchetului militar si a posturilor de stiri, care sa aduca la cunostinta direct domnului ministrului de interne Predoiu, pentru a nu mai exista scuze. Avand in vedere ca este a 4 intamplare de genul asta, pana acum nu a aflat domnul ministru Predoiu, si nu s-au lua masuri dupa 4 amenzi date plus inca 9 date fratelui, si dupa 4 ani de batjocura la adresa unor oameni care contribuie cinstit la veniturile acestor institutii?. Practic noi toti cetatenii finantam coruptia, imoralitatea si mafia din aceste institutii, care se pare ca nu lucreaza pentru noi, ci pentru propriile interese, tot pe banii nostri. Amintiti-va de judecatoarea care a intrebat in sala de judecata, daca este mortul in sala. Ce penibil si grav si totusi nepedepsit nici pana acum.
  Dumnezeu sa o odihneasca pe doamna, din pacate este victima unui sistem mafiot pe care l-a platit chiar dansa impreuna cu noi, finantandu-si singura moartea.

  P.S. In cazul in care persoana ce se foloseste de datele dvs, savarseste o crima, cine raspunde?
  Deja dvs ati platit pentru aceste incompetente si greseli. Oare in final vor plati cei care au gresit si sunt adevaratii vinovati?
  Sper din tot sufletul sa va rezolvati problema definitiv si sa nu ramaneti doar pagubit, ci sa va recuperati macar pagubele. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button