ACTUALITATE

O elevă a cerut Avocatului Poporului să ceară în instanță anularea ordinului de ministru care a tăiat bursele elevilor din mediul rural

Last Updated on septembrie 20, 2022 by Erceanu Ileana

– Asociația Elevilor din Constanța, care îndeamnă și alți elevi să acționeze la fel.

Eleva dată drept exemplu de AEC locuiește în Agigea, unde nu există niciun liceu, fapt pentru care ea cheltuie lunar 360 de lei pentru a face naveta. Potrivit asociației, “în ciuda faptului că este navetistă, face handbal de performanță și este olimpică la istorie, participând anul acesta la olimpiada națională.

 Are 3 frați, iar până anul acesta a beneficiat de bursă de ajutor social, pe care o folosea pentru a-și plăti transportul, însă în urma tăierilor anunțate de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, ea nu va mai beneficia nici măcar de cei 200 de lei asigurați de stat.”

AEC scrie că acea elevă “a trimis o solicitare către Instituția Avocatului Poporului de a iniția o acțiune în instanță împotriva ordinului care i-a tăiat bursa. Practic, Ioana și-a asumat să dea în judecată Ministerul Educației pentru a-și primi înapoi bursa”.

Alți elevi aflați în situații similare sunt îndemnați să completeze o cerere pe care să o transmită Avocatului Poporului, pentru ca instituția să ceară o acțiune în anulare împotriva Ministerului Educației, pentru anularea Ordinului 5379/07.09.2022, despre care documentul oferit drept model susține că ar încălca legislația în vigoare, nu are fundamentare, e discriminatoriu la adresa elevilor în funcție de vârstă și ciclu de învățământ și a fost adoptat fără consultarea elevilor.

sursa: Edupedu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button