ACTUALITATE

O imagine cât o mie, surprinsă în Geoparcul Platoului Mehedinți

Geoparcul Platoul Mehedinți, este o arie protejată, de interes național ce corespunde categoriei a V-a IUCN (parc natural), situată în partea sud-vestică a României, pe teritoriile județelor Gorj (5 %) și Mehedinți (95 %).

Cu o suprafață de 106.500 de hectare, parcul a fost declarat arie naturală protejată în noiembrie 2004 datorită bogăției și importanței sale în regiune. Platoul Geoparc Platoul Mehedinți este o zonă de deal, compusă din râpe, văi, pavaje calcaroase, peșteri, grote, pădure și pășune, care adăpostește o floră și faună foarte diverse. Acest parc natural este locul perfect pentru persoanele care se bucură de o vacanță activă ce are și un mare patrimoniu cultural care merită văzut!

În perimetrul parcului natural sunt incluse mai multe arii naturale protejate, printre care: Complexul carstic de la Ponoarele, Pădurea de liliac Ponoarele, Cheile Coșuștei, Cornetul Babelor și Cerboanei, Cornetul Bălții, Cheile Topolniței și Peștera Topolniței, Cornetul Văii și Valea Mănăstirii, Izvorul și stâncăriile de la Câmana, Pereții calcaroși de la Izvoarele Coșuștei și Peștera Epuran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button