POLITIC

OPOZIȚIA către Guvern: Fără ruși în țară!

Last Updated on august 28, 2022 by Romeo Crismaru

PMP, într-un demers comun cu USR și Forţa Dreptei, i-a solicitat premierului Nicolae Ciucă să refuze acordarea de vize turistice cetăţenilor ruşi şi să susţină o astfel de măsură şi la nivelul UE.

Domnului Prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă

Bucureşti, 27 August 2022

Domnule Prim-ministru,

Cât timp agresiunea nejustificată a Rusiei în Ucraina nu încetează, iar consecințele acestui război sunt resimțite de fiecare român, este inacceptabil ca cetățenii ruși să continue să primească vize turistice în România sau pe teritoriul Uniunii Europene, ca în timpurile de pace.

Vă solicităm să interziceți de urgență acordarea vizelor turistice pentru cetățenii ruși pe teritoriul României şi, în egală măsură, să coordonați eforturi diplomatice sporite împreună cu celelalte state ale Uniunii Europene pentru interzicerea totală a prezenței turiştilor ruşi în UE.

Este momentul ca România să sprijine Finlanda şi statele baltice care au implementat deja această măsură şi să iniţieze discuţii la cel mai înalt nivel în acest sens. România trebuie să demonstreze mai multă fermitate diplomatică în fața regimului criminal al lui Vladimir Putin.

Cu excepţia vizelor umanitare pentru sprijinirea reprezentanților societății civile, a opoziției politice şi a persoanelor persecutate pe nedrept în Rusia, cetățenii ruși nu ar trebui să fie bineveniți în România sau în Uniunea Europeană în actualul context al invaziei militare brutale din Ucraina.

Aveți ocazia de a arăta, domnule prim-ministru, că România poate fi lider în politica europeană. Dacă veți face alegerea corectă, vom sprijini decizia la nivel național și european.

Semnatari:

Cătălin Drulă – Președinte USR

Ludovic Orban – Președinte “Forța Dreptei”

Eugen Tomac – Președinte PMP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button