ACTUALITATE

Panică printre oameni după îndemnul lui Rafila

Last Updated on august 10, 2022 by Erceanu Ileana

Luni, medicii de familie transmiteau că declarația ministrului Alexandru Rafila ar fi creat panică în rândul pacienților, care au sunat în număr mare la cabinete.  

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a făcut apel la toți cei care au până în 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie ca să-și ia rețetele pentru pastilele cu iodură de potasiu. Cu rețeta, merg apoi la una din cele 2.500 de farmacii din țară, care eliberează gratuit astfel de pastile:

 Medicii de familie spun că îndemnul ministrului Sănătății aproape că a blocat activitatea cabinetelor din întreaga țară. Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie:

 Pastilele cu iod se administrează numai în caz de expunere după un incident nuclear, subliniază comunicatul instituției.

 Ministerul Sănătății a revenit cu explicații și printr-un comunicat, a transmis că aceste pastile cu iod nu trebuie luate preventiv, ci doar în cazul unui incident nuclear, în cel mult 24 de ore de la producerea lui. Pastilele sunt recomandate doar celor care au până în 40 de ani. Invitat la un post de televiziune, ministrul Alexandru Rafila a explicat că e bine ca oamenii să aibă la îndemână aceste pastile, deoarece, „în cazul unei crize, timpul va fi foarte scurt şi se crează panică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button