ACTUALITATE

Peste 35.000 de persoane mor anual din cauza infecțiilor cu germeni rezistenți la antibiotice

Last Updated on noiembrie 21, 2023 by Erceanu Ileana

Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial pe Departamentul de Sănătate Publică, a făcut declarații în cadrul conferinței „Împreună pentru prevenirea și combaterea rezistenței la antimicrobiene”.

Cum tratăm corect virozele și răcelile de sezon:

”Noua foaie de parcurs privind rezistența la antimicrobiene pentru regiunea europeană a OMS acoperă perioada 2023-2030. La nivelul Uniunii Europene au fost adoptate recomandări privind intensificarea acțiunilor în care în mijlocul preocupărilor se situează conceptul One Health. Primul congres One Health internațional s-a ținut în România în 2016, sub înaltul patronaj al președintelui României. Toate demersurile actuale sunt importante pentru planurile naționale, dar și pentru promovarea unei utilizări prudente a antibioticelor”, a declarat dr. Diana Păun.

„În acest context pe lângă măsurile la nivel național care au fost luate, chiar vreau să felicit Ministerul Sănătății pentru implementarea acestui plan de măsuri. De asemenea, vreau să-l felicit și pe domnul ministru care, din întâmplare, chiar este de specialitate, ceea ce este un mare avantaj. Recent inovația și preocupările pentru descoperirea de noi antibiotice nu reprezintă o prioritate la nivel mondial. Prioritatea e setată către medicațiile biologice, citostatice, ori antibioticele rămân un pic în urmă”, a susținut sonsilierul prezidențial. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button