ACTUALITATE

Polițiștii rutieri mehedințeni au desfășurat acțiunea „TRUCK&BUS”

Last Updated on februarie 26, 2024 by Erceanu Ileana

În perioada 19-25 februarie 2023, polițiștii rutieri mehedințeni au desfășurat acțiunea „TRUCK&BUS”, care a vizat reducerea victimizării din accidente rutiere, prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice, de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

Acțiunea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte. În cadrul acțiunii, în domeniul transportului public de persoane, au fost verificate 649 de autovehicule, fiind aplicate 424 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 69 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 58 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 70 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 8 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf, iar 62 de abateri au fost constatate la funcționarea aparatului tahograf.

De asemenea, alte 2 sancțiuni au fost aplicate pentru deficiențe tehnice, 16 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 2 pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii, iar 135 de abateri au fost constatate pentru alte încălcări ale legislației rutiere.

La data de 20 februarie, polițiștii Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 37 de ani, din comuna Goleşti, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 6, în localitatea Gura Văii, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că bărbatul nu a respectat timpii de conducere, iar autoutilitara nu deținea o poliţă tip RCA valabilă. Față de bărbat, a fost luată măsura sancționării contravenționale, iar ca măsură complementară i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată ansamblul de vehicule a fost imobilizat, fiindu-i reținut si certificatul cu plăcuțele de înmatriculare.

La data de 24. februarie, polițiștii Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 38 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 67, în localitatea Halânga, efectuând transport de mărfuri fără a avea introdusă cartela tahografică în aparatul tahograf. De asemenea, în urma controlului s-a constatat că semiremorca nu avea poliţă tip RCA valabilă. Față de bărbat, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 4000 de lei, fiindu-i reținute certificatul cu plăcuțele de înmatriculare ale semiremorcii.

-La data de 25 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 26 de ani, din comuna Breznița Ocol, în timp ce conducea o autoutilitară  pe DN 67, în localitatea Halânga, efectuând transport de material lemnos, fără a deţine licenţă valabilă pentru tipul de transport efectuat. Societatea deținătoare a autoutilitarei a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1317/2023, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendat dreptul de utilizare al vehiculului pe o perioada de 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button