EDUCAȚIE

Pompierii, la Gradiniță

Last Updated on mai 24, 2024 by Erceanu Ileana

Pompierii mehedințeni  au răspuns invitației Grădiniței Școlii Gimnaziale nr. 15, unde peste 40 de copii au avut ocazia să participe la o sesiune informativă în domeniul situațiilor de urgență, în cadrul activității ,,Meseria, brățară de aur”.

Aceștia au atras atenția celor mici asupra pericolelor la care se pot expune atunci când nu respectă regulile de siguranță. Preșcolarii au înțeles că focul, deși este foarte util oamenilor, atunci când este folosit ca sursă de încălzire și mijloc de preparare a hranei, poate fi devastator atunci când este scăpat de sub control. Cel mai captivant moment a fost demonstrația practică, în care colegii le-au arătat copiilor cum funcționează furtunul de refulare a apei.

Întâlnirea a adus bucurie atât micuților, care s-au arătat entuziasmați să afle mai multe despre eroii care luptă împotriva incendiilor sau intervin în cazul accidentelor rutiere, cât și colegilor noștri, care le-au împărtășit experiența lor, le-au povestit despre cum decurge o zi din viața unui pompier și le-au răspuns la toate curiozitățile. Aceste întâmplări au ca scop familiarizarea celor  mici cu profesia de pompier, riscurile existente, tehnica de intervenție, dar și importanța măsurilor de siguranță pe care aceștia trebuie să le respecte indiferent de situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button