ACTUALITATE

Prima ninsoare, primele probleme cu poleiul

Last Updated on ianuarie 9, 2024 by Romeo Crismaru

Prima ninsoare din această iarnă a căzut și peste Drobeta Turnu Severin. A nins peste noapte, iar la această oră se circulă în condiții de iarnă. Poleiul a pus probleme multor șoferi, încă de dimineață.

Societatea responsabilă cu deszăpezirea străzilor a împrăștiat, încă de azi-noapte, material antideparant. Inițial, s-a acționat pe străzile principale, după care, s-a intervenit și pe străzile adiacente. În același timp, autoritățile spun că, în contextul scăderii temperaturilor, crește și capacitatea furnizării agentului termic.

„De la ora 04.00 dimineața, s-a intervenit cu sare și nisip pe carosabil, pentru deszăpezire. Problema cea mai mare o reprezintă, în acest moment, poleiul, care s-a instalat pe străzile din municipiu. Încercăm să acționăm pe fiecare stradă în parte. În primă fază, s-a intervenit pe arterele principale. De la această oră, se acționează și pe străzile laterale. Îi rog pe severineni să circule cu atenție. De altfel, noi, autoritățile, trebuie să fim mai atente. Până acum, ne-a ajutat vremea. Acum, intervenim cu sărărițele și mașinile cu nisip. Avem stocurile necesare. Le avem din luna octombrie. Ani de zile, nu a nins aproape deloc în Drobeta Turnu Severin, fapt pentru care nu a fost nevoie să plătim servicii de deszăpezire. Astfel, aceste sume au fost folosite în alte scopuri: pentru investiții. În ceea ce privește agentul termic, avem stocurile de păcură, necesare pentru asigurarea căldurii. Consumul de păcură este în funcție de temperaturile de afară. Dacă se înregistrează temperaturi scăzute, suntem nevoiți să creștem capacitatea.”, a declarat MARIUS SCRECIU, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă și pe drumurile naţionale şi judeţene, din Mehedinți, în special în zona de nord. Și pe aceste tronsoane, drumarii acţionează cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante. De altfel, poliţiştii rutieri le reamintesc şoferilor  obligativitatea de a avea autoturismele echipate cu pneuri de iarnă şi lanţuri antiderapante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button