ACTUALITATE

Primarii din Mehedinţi instruiţi în domeniul situaţiilor de urgenţă

Last Updated on aprilie 24, 2023 by Toma Mihai

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Drobeta” al județului Mehedinți, a avut loc astăzi, 24 aprilie, ședința anuală de instruire a primarilor  de la nivelul județului, în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Activitatea a fost condusă de prefectul județului Mehedinți, domnul Isuf Constantin Alin, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Din partea conducerii unității, prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Mehedinţi, domnul colonel Stanciu Cristian, a prezentat tematica programului de pregătire, dar și importanța desfășurării acestor sesiuni de instruire, în scopul creșterii capacității de reziliență, intervenție și optimizarea capacității de auto protecție a cetățeanului.

Una dintre temele aduse în discuție a constituit-o importanța operaţionalizării şi funcţionării serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă, precum și urgentarea tuturor demersurilor necesare în vederea autorizării unităților de învățământ din subordine, care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

De asemenea, s-a pus accent pe organizarea și desfășurarea acțiunilor de informare preventivă a populației, privind modul de igienizare a terenurilor și arderea resturilor vegetale și a vegetației uscate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button