ACTUALITATE

Programul RABLA a fost modificat în favoarea cetățenilor!

Last Updated on septembrie 7, 2022 by Erceanu Ileana

Mai mulți bani pentru casarea mașinilor vechi. Modificarea anunțată în programul ”Rabla local”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat o majorare a contribuţiei financiare suportate de AFM în favoarea bugetelor locale în cadrul programului care vizează casarea mașinilor mai vechi de 15 ani. Astfel, primăriile ar urma să suporte doar 20-25% din bonusul de 3.000 de lei pentru casarea unei maşini vechi şi nu jumătate, aşa cum era propus.

Modificarea a fost decisă în contextul în care mai multe primării au reclamat faptul că nu dispun de fondurile necesare pentru a participa la programul “Rabla local”

”În ceea ce priveşte programele finanţate prin AFM pentru primării, continuăm programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, dar venim cu un program nou, Rabla Local, program pe care l-am dezbătut intens la Cluj în sensul adevărat al cuvântului şi la o tonalitate mai ridicată, pentru că propunerea pe care am făcut-o primăriilor nu a fost pe placul municipalităţilor, să zic aşa, motiv pentru care vom discuta săptămâna aceasta câteva modificări. Importantă pentru noi este implicarea oraşelor în programe de îmbunătăţire a calităţii aerului”, a declarat Tanczos Barna,la Forumul Oraşelor Verzi, care s-a desfăşurat la Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button