ACTUALITATE

PROIECT PENTRU MEDIUL ÎN CARE TRĂIM

Last Updated on iulie 8, 2022 by Toma Mihai

Primăria municipiului Drobeta Turnu-Severin, în parteneriat cu Consiliul Județean Mehedinți începe derularea proiectului „Elaborarea Planului de acțiune pentru energie durabilă a Municipiului Drobeta Turnu-Severin” și a „Planului pentru mediu la nivelul județului Mehedinți”.

Biroul de Fonduri Europene al Primăriei municipiului Drobeta Turnu-Severin a organizat astăzi în sala Virgil Ogășanu a Palatului Culturii din municipiul Drobeta Turnu -Severin  o conferință de presă având tema Planul de energie durabilă  pentru  Drobeta Turnu –Severin și județul Mehedinți. Finanțat  prin programul „Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme”, proiectul are ca și operator de program Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Consiliul Județean Mehedinți este partener în acest proiect. Proiectul are ca dată de începere 31.01.2022 și se finalizează în 2023. Valoarea totală a proiectului se ridică la 608.047 lei, finanțare nerambursabilă. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea stării mediului înconjurător în ecosisteme și reducerea efectelor adverse ale poluării atât la nivelul  municipiului nostru, cât și în județ.

„Consiliul Județean Mehedinți este partener în acest proiect, întrucât ne propunem să susținem toate demersurile pentru a adapta județul Mehedinți din punctul de vedere al îmbunătățirii stării mediului înconjurător la normele prevăzute de legislația europeană, nu doar pentru a fi în pas cu celelalte state europene ci pentru că acest lucru înseamnă o viață mai sănătoasă pentru noi și copiii noștri. Așa cum știm cu toții, nu doar județul Mehedinți, nu doar România, nu doar Europa ci întreaga planetă se confruntă cu provocări fără precedent în ceea ce privește mediul și clima, iar cumulate acestea reprezintă o amenințare la adresa bunăstării noastre. Nu este prea târziu pentru a lua măsuri ferme la nivel colectiv, dar și la nivel individual! Este important să știm că fiecare acțiune a noastră de a reduce poluarea și de a îmbunătăți starea mediului înconjurător are efecte asupra întregii planete și asigură durabilitatea pe termen lung”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

Atingerea obiectivului se va face prin îmbunătățirea stării mediului înconjurător, prin desfășurarea de întâlniri  cu scopul consultării factorilor de decizie interesați. Creșterea gradului de conștientizare în rândul populație și de responsabilizare în același timp asupra efectelor nocive ale poluării se va  realiza prin desfășurarea unor campanii de informare ce promovează măsuri de atenuare și adaptare la schimbările climatice în rândul populației și va aduce cu sine și implicarea civică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button