ACTUALITATE

Restricții de circulație din cauza caniculei

Last Updated on iulie 24, 2023 by Erceanu Ileana

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova anunță că, în zilele de 25.07.2023 – 26.07.2023, între orele 12:00 – 20:00, vor fi instituite restricții de circulație pentru mașinile de peste 7,5 tone, din cauza caniculei.

Restricționarea circulației este necesara pentru protecția sectoarclor de drum pe care, din cauza temperaturilor ridicate pe timpul zilei, se produc deformații majore ireversibile cu pierderea stabilități straturilor rutiere”, au anunțat reprezentanții DRDP Craiova.

Se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum național din județele: Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR traficul se va desfășura în condiții normale. Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, cod portocaliu – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button