ACTUALITATE

Salariații din România, Grecia și Lituania își permit cu greu un concediu

Last Updated on iulie 19, 2022 by Romeo Crismaru

România se află pe lista țărilor cu cel mai mare procent de salariați care își permit cu greu o vacanța de cel puțin 7 zile.

O analiză la nivel european relevă faptul că 47 la sută dintre români nu își pot permite să plece într-o vacanță de minim 7 zile, chiar dacă sunt salariați. Acest procent plasează România pe primul loc înaintea Greciei și a Lituaniei. În total, după cum subliniază GSSE, peste 38 de milioane de oameni din Europa nu își pot permite să plece în vacanță timp de o săptămână, deși lucrează.

„Fără o creștere echitabilă a salariilor, angajatorii și politicienii vor descoperi că, atunci când se vor întoarce din vacanțele de vară, se vor confrunta cu o toamnă de furie urmată de o iarnă de nemulțumire”, se arată în comunicat.

„Sărăcia concediului”, subliniază raportul, este probabil să se înrăutățească și mai mult ca urmare a crizei costului vieții și a inflației, subliniind nevoia ca lucrătorii din întreaga Europă să obțină o creștere decentă a salariului în această vară.

Cifrele se bazează pe o analiză a Institutului European al Sindicatelor (ETUI) asupra „microdatelor” Eurostat, care nu sunt disponibile publicului. Numărul total de lucrători care nu își permit să plece în vacanță a fost calculat de ETUI pe baza procentelor furnizate de Eurostat.

Sursa:G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button