ACTUALITATE

S-a dat startul programului de finanțare pentru familiile tinere

Last Updated on noiembrie 7, 2022 by Romeo Crismaru

Prin programul Family Start, tinerii din țara noastră vor putea beneficia, în curând, de credite garantate de stat de până la 75.000 de lei, bani pe care îi vor putea folosi pentru acoperirea cheltuielilor de nuntă, a celor cu spitalizarea, în cazul nașterilor, sau a celor cu creșa, grădinița, școala ori cursurile extrașcolare pentru cei mici. Pentru a putea obține banii, în curând cei interesați vor trebui să se adreseze, băncilor înscrise în program.

Condițiile pe care trebui să le îndeplinească cei ce vor să obțină credite garantate de stat sunt:

 -persoane fizice cu domiciliul în România;

– persoanele fizice cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți și  45 de ani neîmpliniți, care își întemeiază o familie sau care formează deja o familie și care au împreună salarii nete lunare de până la maximum 7.500 de lei;

-trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere prin care declară că nu au accesat și nu vor accesa un alt credit în cadrul programului de la un alt finanțator.

Cei ce vor să obțină banii vor trebui să se adreseze băncilor înscrise în programul Family Start.

Creditul se va acorda pentru o perioadă de maximum zece ani, inclusiv perioada de grație.
Lista exactă a actelor necesare obținerii acestui tip de credit va fi stabilită de fiecare bancă în parte și se pot găsi la  toate unitățile și ghișeele unde se efectuează operațiuni în cadrul acestui program.

Proiectul de ordonanță de Urgență urmează să fie aprobat de guvern în curând. OUG 95/2022 a introdus și programul Student Invest, ce constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 50.000 de lei pentru tinerii studenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button