MONDEN

Scandal în muzica populară

Last Updated on iunie 16, 2022 by Toma Mihai

Două dintre cele mai cunoscutele soliste din muzica populară și-au mutat cearta la tribunal.

Olguța Berbec a chemat-o în instanță pe Niculina Stoican, acesta din urmă fiind acuzată că se folosește de o melodie  prin repertoriul reclamantei.  Aceasta este hotărâtă să nu lase lucrurile nerezolvate și a cerut instanței, cu probe, să o recunoască drept autoare a cântecului ”Dragoste veche și nouă” ce a ajuns popular în varianta și interpretarea pârâtei ce a redenumit melodia ”Iar mi-e dor de Mehedinți”. La ultima întâlnire de la tribunal cele două s-au confruntat în fața magistraților, însă pârâta susține că melodia ar fi fost o lucrare populară, ”culeasă din folclor”.

De partea cealaltă, Olguța Berbec a depus dovezi că respectivul cântec a fost înscris și la UCMR (Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România) unde este trecută drept autoare a versurilor dar și numele semnatarului liniei melodice. ”Dragoste veche și nouă” a devenit un real succes, cântecul fiind inclus pe albumul ”Iubește inimă și iartă”, apărut în 2014.

Următoarea întâlnire în fața judecătorilor va avea loc pe 13 septembrie, termen la care vor participa și experți care vor analiza dacă melodia cu pricina este o creație original ori un cântec cules din folclor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button