ACTUALITATE

Se răcește simțitor și avem vreme închisă, iar la munte predomină ninsorile

Last Updated on martie 16, 2023 by Erceanu Ileana

Vom asista la o schimbare semnificativă a vremii în toată țara, vorbim de o schimbare sub aspect termic. Vor fi intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ.

 Joi, vremea se va răci local accentuat, astfel încât valorile diurne se vor situa sub mediile climatologice, cu temperaturi maxime ce se vor situa între 2 și 10 grade Celsius. Ziua cerul o să fie mai mult noros, iar în sud și sud-est ar putea să apară ploile. Izolat ar putea să se adune chiar cantități semnificative de precipitații. În centru și nord-est vor fi precipitații mixte, iar la munte vor predomina ninsorile.

Circulația pe Transalpina este închisă în zonele cele mai înalte, între Rânca și Obârșia Lotrului.Trei utilaje pentru deszăpezire au acţionat, în cursul nopţii, pentru curăţarea carosabilului pe DN 67C, între Novaci şi Rânca, au informat, joi dimineaţa, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Această avertizare va dura până astăzi la ora 20:00, România se află sub cod galben de ploi și vânt însă, din acest weekend, potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se va încălzi. Valul de căldură care vine din nordul Africii aduce temperaturi de peste 25 de grade în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button