EVENIMENT

Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Theodor Costescu” s-a stins din viață!

Last Updated on aprilie 1, 2022 by Toma Mihai

Este o zi tristă pentru cultura mehedințeană! În după-amiaza zilei de 1 aprilie 2022, Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Theodor Costescu” și reputat om de cultură, publicist, poet și scriitor a încetat din viață, cel mai probabil în urma unui stop cardiac. Sorin Vidan avea 53 de ani și antecedente cardiace. El a căzut practic din picioare e aleea pietonală din fața Fântânii Cinetice.

Echipajul de ambulanță sosit la fața locului nu a putut face, din păcate nimic pentru a-i salva viața și au constatat decesul. Prietenii din mediul cultural și artistic îl cunoșteau pe regretatul Sorin Vidan și sub pseudonimul Sorin Delaskela.

Sorin Vidan s-a născut pe 24 septembrie 1968 în Drobeta Turnu-Severin. Era licențiat în filosofie și sociologie și membru al Uniunii Scriitorilor din România. A debutat în 1995 cu volumul “Animalul confesiv”, după care urmează trei volume de eseistică: „Despre tăcerile lui Dumnezeu”, „Somnul literei”, „Mic jurnal împotriva maturităţii”. În anul 2007 debutează ca romancier cu romanul “Abisex” iar în anul 2010 este publicat volumul de proze „Noaptea pisicilor lungi”.

A fost cel mai bun și cel mai activ manager al prestigioasei instituții de cultură, Palatul Culturii „Theodor Costescu”, unde a reușit să revitalizeze viața culturală și teatrul severinean, pe scena căruia a readus după ani de zile de absență piese de teatru și spectacole de calibru.

Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button