ACTUALITATE

Spectacol pe cer, în această noapte

Last Updated on iulie 13, 2022 by Erceanu Ileana

Cea mai mare lună plină din 2022 va apărea pe cer miercuri, 13 iulie. Superluna se va afla la 357.267 km față de Pământ și va putea fi urmărită cu ochiul liber.

Luna va fi vizibilă pe cer până vineri dimineața, dar cel mai spectaculos moment va fi miercuri, 13 iulie 2022, atunci când luna va fi cel mai aproape de Pământ potrivit observatorului astronomic „Amiral Vasile Urseanu, luna se va afla la 357.267 km față de Pământ. Termenul de „Superlună” a fost dat de astrologul Richard Nolle în 1979 și se referă la momentul în care Luna este 90% din perigiu (cea mai mare apropiere față de Pământ).

Luna va căpăta o culoare roșiatică, iar doritorii o pot vedea cu ochiul liber. Cei care vor să observe luna, o pot face  după ora 21:38.

Dacă va fi senin în momentul în care răsare luna, aceasta va fi mai mare și foarte strălucitoare.

Luna din iulie 2022 va fi mai vizibilă la sud și va fi mult mai aproape de orizont. Potrivit Almanahului, triburile algonchine, actualmente zona de nord est din America au numit luna plină din iulie – „Buck Moon”, deoarece la începutul lunii, căprioarelor le cresc noi coarne, sau Luna Tunetului. Europenii au denumit luna plină – „Luna Fânului”. În 2021, oamenii au avut parte de trei fenomene astronomice: Luna plină, superlună și o eclipsă toatală de lună. Toate cele trei fenomene astronomice s-au produs în același timp, miercuri pe 26 mai 2021.

sursa: ezv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button