ACTUALITATE

SPITALUL și POLICLINICA din STREHAIA, în stadiu avansat de modernizare

Lucrările de modernizare a Policlinicii din Strehaia, în cadrul proiectului implementat de Consiliul Județean Mehedinți, în asociere cu Primăria Strehaia, sunt realizate în proporție de peste 90 la sută.

La Spital, unde lucrările sunt ceva mai ample, proiectul finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, este realizat în proporție de 60 la sută.

„Avem speranța că în șase luni – maximum nouă luni, întreaga investiție va fi finalizată. Până în acest moment s-au realizat lucrările într-unul din corpuri, iar la corpul din fața unității este mobilizare atât la interior, cât și la exterior! Așa cum arată lucrurile, în cursul acestui an, actul medical ar urma să intre în normalitate la Strehaia, în această perioadă făcându-se demersuri pentru licitarea aparaturii și echipamentelor medicale pentru dotarea Spitalului. Pe termen scurt, în cadrul discuțiilor purtate, am stabilit care ar fi pașii de urmat pentru ca în cursul lunii martie să se reia activitatea medicală pentru Secția Cronici – Interne. În funcție de situația epidemiologică, în corpul finalizat al clădirii spitalului, se va relua spitalizarea de zi și chiar spitalizarea continuă!”, a precizat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, imediat după vizita pe șantier, însoțit de primarul orașului Strehaia – Ioan Giura și de conducerea Spitalului Județean.

„Pe de o parte, încercăm astfel, să venim în sprijinul pacienților din Strehaia și din localitățile din împrejurimi care au nevoie de servicii medicale aproape de casele lor, iar pe de altă parte, degrevăm Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin de cazurile mai puțin grave, în contextul în care și aici vor începe lucrările de modernizare a clădirii principale și este nevoie de spațiu de lucru. Am un sentiment de mulțumire când văd că ceea ce am proiectat anii trecuți împreună cu domnul primar Ioan Giura pentru sistemul de sănătate din Strehaia, începe să prindă contur. Sunt rezultate ale muncii în echipă și vom depune, în continuare, eforturile necesare pentru ca oamenii din această zonă să aibă servicii medicale de calitate și în cele mai bune condiții!”, a mai declarat Aladin Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button