SOCIAL

Statistici alarmante: populația județului în scădere, salarii mai mici ca media pe țară

Last Updated on noiembrie 24, 2022 by Romeo Crismaru

Evoluția principalilor indicatori sociali și economici ai judeţului Mehedinţi în primele 9 luni ale anului 2022 arată date alarmante în ceea ce privește sporul natural, câștigul salarial și economia. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural.

Statistica oficială prezentată la nivelul județului Mehedinți, pe primele 9 luni ale acestui an, relevă date îngrijorătoare la mai mulți indicatori importanți, precum populația, câștigurile salariale și economia. Potrivit datelor oferite de Direcția Județeană de Statistică, populația este în scădere, iar numărul deceselor este dublu față de cel al nașterilor. La data de 1 iulie 2022, populația județului Mehedinți era de aproape 270.000 de locuitori. În primele 9 luni ale acestui an s-au născut 1404 copii, în scădere cu 118, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Numărul deceselor în primele 9 luni ale anului a fost de 2970 de persoane.

Nici la capitolul salarii, județul Mehedinți nu stă foarte bine. Câștigul salarial mediu nominal net la nivelul județului nostru este cu 676 de lei mai mic decât media națională. La finele lunii septembrie 2022, numărul total de salariați din Mehedinți era de aproape 44 de mii de persoane, adică 16 la sută din populație.

Inflația este un alt indicator care afectează profund nivelul de trai al locuitorilor din județul Mehedinți. Aceasta a ajuns la 16%, în condițiile în care și indicele producției industriale a scăzut cu aproape 22%.

Nici nu este de mirare faptul că județul nostru continuă să fie printre cele mai sărace din România, iar la indicatorii prezentați se mai adaugă și rata șomajului, care ne plasează pe locuri fruntașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button