ACTUALITATE

Tragedie în sportul românesc

Last Updated on mai 22, 2024 by Erceanu Ileana

Un alpinist român a murit pe Everest, după ce a încercat să escaladeze faimosul masiv fără oxigen suplimentar.

 Gabriel Viorel Tabără, în vârstă de 48 de ani, a murit luni dimineață în Tabăra III de pe Everest, situată la 7470 de metri altitudine. Decesul său a fost confirmat de oficialii citați de Everest Chronicle. Gabriel Viorel Țabără a fost găsit fără viată în cort de către ghidul său Sherpa, a declarat organizatorul expeditiei, Makalu Adventure.

„Gabriel si ghidul sau serpas au avut o zi normala si s-au dus în corturile lor, asa cum fac de obicei alpinistii. Dar Gabriel nu s-a mai trezit”, a explicat Mohan Lamsal, proprietarul companiei, pentru Everest Chronicle. Khimlal Gautam, seful Biroului de monitorizare si facilitare a expeditilor de pe teren, a confirmat decesul alpinistului român. „Am cerut detali despre incident”, a declarat Gautam.

Gabriel Tabără este a treia victimă a sezonului pe cel mai înalt munte din lume. Până marti, aproximativ 400 de alpinisti au ajuns pe vârful Everest, potrivit lui Gautam. În aceeasi zi, peste 160 de alpinisti se aflau în ultimul efort pentru atingerea vârfului.

Alpinistul român se afla pe munte de peste două luni, pregătindu-se pentru o escaladare fără oxigen suplimentar a vârfului Lhotse, aproape de Everest. El finalizase procesul de aclimatizare și efectuase mai multe rotații de antrenament în pregătirea pentru ascensiunea finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button