ACTUALITATE

Transport ilegal de deșeuri depistat în trafic, la Hinova

Last Updated on martie 2, 2023 by Erceanu Ileana

.
 

În data de 1 martie 2023 în jurul orei 17,00 în urma unor verificări efectuate de reprezentanții IPJ Mehedinți –Serviciul Rutier pe raza comunei Hinova, a fost oprită în trafic, în zona satului Ostrovul Corbului, o autoutilitară încărcată cu deșeuri metalice feroase rezultate din dezmembrări auto.

-Polițiștii au sesizat telefonic Garda de Mediu Mehedinți si au solicitat prezeța echipei de permanență. Comisarii GNM-CJ Mehedinți au identificat faptul că autoutilitara transporta deșeuri rezultate din dezmembrarea autovehiculelor scoase din uz (bare, uși, banchete, componente motor, etc), în cantitate de aproximativ 700 kg.

-În urma controlului s-a constatat faptul că transportul deșeurilor rezultate din dezembrarea autovehiculelor scoase din uz se efectua pe drumurile publice fără deținerea actelor obligatorii care trebuie să însoțească fiecare transport conform cerințelor legislații în vigoare

-Aceste fapte reprezintă încălcări/nerespectări ale prevederilor H.G. nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României , fapt pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 15000lei și s-a procedat la confiscarea mijlocului auto .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button