ACTUALITATE

ULTIMA STRIGARE, PENTRU RECENZARE

Last Updated on iulie 15, 2022 by Toma Mihai

Pe data de 7 iunie a început faza a doua a recensământului populației și locuințelor în țara noastră. Desfășurat în prima etapă pe cont propriu, apoi cu ajutorul recenzorilor în cea de-a doua etapă, dar fără chestionare fizice, ci cu ajutorul unor terminale informatice, se pare că procesul de recenzare nu a putut fi finalizat cu succes.

Institutul Național de Statistică și recenzorii vor fi obligați să mai bată la ușile oamenilor care nu au fost gasiți acasă și nici nu s-au auto-recenzat, încă o săptămână. Cei aflati în această situație, mai au timp până pe data de 24 iulie să completeze formularul.

Colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de auto-recenzare.

Recenzarea prin interviu faţă în faţă este ultima etapă a colectării datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor şi este obligatorie.

Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă  cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button